Kesätauko on ohi – taas tapahtuu!

Lomat on lomailtu ja rauniorataprojektissa alkaa loppurutistus. Tarkoituksena on pitää 16.8. rauniokokeet uudella radalla, joten töitä riittää. 9.8. talkoissa asennettiin kaivoja, lisää roskiksia ja rakennettiin kivistä pirunpelto alustaharjoitteluun.

Kaivoalueesta tuli aika kiva! Näissä kaivoissa oli pointtausreiätkin valmiina. Rauniokoiran tulee näyttää vahvin hajunlähde. Me heikkonenäiset ihmiset emme tietenkään tiedä mistä se vahvin haju tulee, voimme vain arvailla. Säätilakin vaikuttaa hajujen liikkumiseen.

Näiden kaivojen sivuissa on isot reiät, joista uskomme hajun tulevan. Varmasti hajua tulee myös ylhäältä, mutta kaivoihin tullaan vaihtamaan tiiviimmät metallikannet, kunhan saamme ne tuotua vanhalta raunioradalta. Kaivojen reiät on tarkoituksella suunnattu eri suuntiin, jotta hajut eivät niin helposti sekoitu keskenään.

Varsinaisten piilojen lisäksi alueelle rakennetaan erilaisia alustoja, jotka sopivat alkeisharjoitteluun. Rauniokoiran on tärkeää pystyä liikkumaan epätasaisella ja hankalakulkuisella alustalla. Kovaa vauhtia kohteltaminen ei ole suotavaa, koska siinä satuttaa itsensä helposti. Alkeiskurssin alustaharjoitukset tuovat koiralle kokemusta ja varmuutta erilaisille alustoille. Isoista kivistä rakennettu pirunpelto on ensimmäinen alustaharjoitusalue tällä raunioradalla.

Iloinen – ja väsynyt – talkooporukka 9.8.2023. Saatiin hommat valmiiksi juuri sopivasti ennen sadetta!

— Annukka Sirviö —

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *