Lapiointitalkoot 11.7.

Taas on tapahtunut raunioilla edistystä! Varastokontti on tuotu Skanssin vanhalta raunioalueelta uudelle alueelle. Kiitokset pelastuslaitoksen kuljettajille!

Kolmannet rauniotalkoot pidettiin 11.7 ja ne keräsivätkin mukavan osanoton. 9 osallistujan voimin täytettiin aiemmin paikoilleen asetettujen roskisten välit. Koneella ei saanut täytemaata kaikkiin väleihin, joten lapiohommiksi meni. Päivä oli lämmin ja hikeä pukkasi, mutta onneksi työnjohtaja salli talkoolaisille evästauon. Kiitos Eeva-Liisa ihanista tarjoiluista – ja taas jaksettiin lapioida lisää!

Hieno tuli, 3 tunneliston väleissä olevaa roskisaluetta täytetty. Pitihän sitä heti testata. Koirista tämä oli aika kiva, paljon helpompi ja mukavampi kuin ennen täyttöä. Tässä Oitis näyttää mallia missä roskiksessa maalihenkilö piileskelee.

Alue, jossa on lähellä toisiaan monta samannäköistä piiloa vaatii koirille tarkentamista. Osaan piiloista voidaan laittaa häiriöksi vaatteita tai ruokaa ja koiran tulee näyttää vain sellaiset roskikset, joissa on ihminen piilossa. Tämä vaatii usein hajujen vertailua ja tarkentamista mistä vahvin haju tulee.

Kun koira on päättänyt missä ihminen on, se kertoo ohjaajalle joko jäämällä haukkumaan kohdetta tai hakemalla ohjaajan kohteelle. Molemmissa tapauksissa koiran tulee selvästi osoittaa oikea kohde esim. pointtaamalla eli näyttämällä kuonolla vahvimman hajun lähde, kaivamalla tai muulla selkeästi erottuvalla tavalla.

Varastokonttikin saatiin alueelle. Lapiohommien sijaan osa siivosi varaston. Varastossa säilytetään mm. pressuja, erilaisia puisia levyjä ja kansia sekä äänihäiriöitä (mm. sireenejä ja muita melulähteitä). Tosin uudella raunioradalla ei juurikaan tarvitse itse tehdä äänihäiriöitä – viereinen helikopteri- ja lentokenttä pitävät niistä huolen!

— Annukka Sirviö —

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *