Mikä ihmeen raunioblogi?

Tässä blogissa voit seurata Varsinais-Suomen Pelastuskoirien uuden raunioharjoittelualueen rakentamista. Blogiin päivitetään kuvia ja tunnelmia sitä mukaa kun projekti etenee. Tavoitteemme on, vaatimattomasti, rakentaa Suomen hienoin rauniorata pelastuskoirien harjoitteluun!

Miksi uusi rata?

VSPK:n vanha rauniorata Skanssissa on jäänyt laajenevan kaupungin puristuksiin. Alueelle on kaavoitettu asuinrakennuksia eikä sitä enää voi käyttää harjoitteluun. Alueella on myös jo vuosia ollut ongelmana roskaaminen ja piilojen rikkominen, mikä aiheutti lisätöitä treenien alussa kun kaikkien piilojen kunto ja turvallisuus piti tarkastaa ennen aloittamista. Lasin palasia sai keräillä viikoittain. Vanhaa aluetta ei enää ylläpidetty eikä se soveltunut edistyneempien koirakoiden harjoitteluun.

Rakentaminen alkaa

1/2022 Varsinais-Suomen pelastuskoirat ry allekirjoitti käyttöoikeussopimuksen uutta raunioaluetta koskien Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen kanssa.

Uusi alue rakentuu Turun lentokentän lähelle yhteistyössä Varsinais-Suomen alupelastuslaitoksen kanssa. Alue on aidattu ja sieltä löytyy varsinaisen harjoittelualueen lisäksi keittiö- ja sosiaalitilat. Myös pelastajat tulevat harjoittelemaan samalle alueelle rakentuvassa palotalossa ja tornissa.

Talven 2022-2023 aikana alueella tehtiin pohjatöitä ja kevättä kohden ensimmäiset rakennelmat alkoivat jo hahmottua.

Tunnelisto on suunniteltu pelastuskoirien harjoittelua varten. Kyllä rakentajilla oli ihmettelemistä, kun putkiin haluttiin venttiilit ja hajureiät ylöspäin…

Kuvassa projektiryhmä katselmoimassa upouusia tunneleita. Tunnelien välit tullaan vielä täyttämään muilla piiloilla ja täytemaalla, joten ne eivät jää niin koholleen kuin kuvassa.

— Annukka Sirviö

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *