Käyttöönotto

Tilin aktivoiminen

Aktivoimisviesti

Kun sinut on liitetty järjestelmään, saat sähköpostiisi myClub -tilin aktivointiviestin Varsinais-Suomen pelastuskoirat ry:ltä osoitteesta info@vspelastuskoirat-com.

Viestin otsikkona on:

Varsinais-Suomen pelastuskoirat ry / myClub-jäsentilin käyttöönotto – [Oma nimi]

Jos sinua ei vielä ole liitetty järjestelmään tai et ole saanut aktivointiviestiä, voit pyytää sitä seuraavan lomakkeen kautta:

Lomake: Aktivointiviestin pyytäminen

Avaa kyseessä oleva sähköposti ja klikkaa sen alalaidassa olevaa painiketta ”Aktivoi tilini”. Linkki avautuu selaimeen.

Video: Aktivointiviesti

MyClub -tunnuksen rekisteröiminen

Avattuasi aktivointiviestin linkin, syötä pyydettyyn kenttään sähköpostiosoitteesi, jonka haluat liittää myClub-tunnukseen. Kyseistä sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjätunnuksenasi. Jos olet jo aikaisemmin toisessa yhteydessä rekisteröitynyt järjestelmään, syötä kyseinen sähköpostiosoite. Paina sitten seuraava.

Jos olet jo aikaisemmin rekisteröitynyt myClubiin:

 • Sinut ohjataan suoraan eteenpäin kysymättä perustietoja uudelleen. Voit siirtyä näissä ohjeissa suoraan seuraavaan kohtaan ”Jäsentilin liittäminen”.

Jos et ole aikaisemmin rekisteröitynyt myClubiin:

 • Valitse ikäryhmäksesi ”Olen 13-vuotias tai yli” ja syötä pyydettyihin kenttiin etunimesi, sukunimesi ja tilille haluamasi salasana.

Hyväksy sitten myClubin käyttöehdot sekä tietosuojaseloste ja paina ”Seuraava”.

Video: MyClub-tunnuksen rekisteröiminen

Jäsentilin liittäminen

Sinua pyydetään vahvistamaan sinulle omalla nimelläsi luodun VSPK:n jäsentilin liittäminen juuri luomallesi tai aikaisemmin rekisteröimällesi myClub-tunnukselle. Hyväksy liittäminen klikkaamalla ”Hyväksy”.

Sovelluksen asentaminen

Sinua kehotetaan seuraavaksi asentamaan myClub-sovellus.

Klikkaa ”Lataa maksuton sovellus tästä” otsikon alla olevaa painiketta, joka ohjaa laitteesta riippuen Androidin Google Play -kauppaan tai iPhonen AppStoreen.

Jos painiketta ei jostain syystä näy tai se ei ohjaa sinua oikein sovelluskauppaan, avaa sovelluskauppa (Google Play tai AppStore) puhelimestasi itse ja etsi sieltä sovellusta hakusanalla ”myclub”.

Asenna seuraavaksi myClub -sovellus painamalla ”Asenna”.

Video: Jäsentilin liittäminen ja sovelluksen asentaminen

Kirjautuminen sovellukseen

Asentamisen valmistuttua avaa sovellus painamalla ”Avaa” tai painamalla sen kuvaketta kotiruudussa.

Kun sovellus aukeaa, paina ”Kirjaudu sisään” ja syötä sen jälkeen kirjautumistietoihin se sähköpostiosoite ja salasana, joita käytit aikaisemmin rekisteröityessäsi palveluun tai joilla olet aikaisemmin rekisteröitynyt.

Paina sitten ”Kirjaudu sisään”.

Video: Kirjautuminen sovellukseen

Tietojen täydentäminen

Jäsentilin asetukset

Sovellus aukeaa Tapahtumat -näkymään. Ruudun alalaidassa on päävalikko. Paina päävalikosta pientä ukon kuvaa, jonka päällä on punainen pallo.

Tunnukseen liittyvien tietojen valikko aukeaa. Paina ”Jäsentilien asetukset” ja sitten ”Varsinais-Suomen pelastuskoirat ry”. Pääset muokkaamaan yhdistyksen jäsenyyteen liittyviä tietojasi välilehdelle, jonka otsikko on ”Jäsentilin asetukset”.

Video: Jäsentilin asetukset

Jäsentiedot

Paina seuraavaksi valikkoa ”Jäsentiedot”. Tarkista aukeavasta lomakkeesta sillä olevien tietojen oikeellisuus ja täytä siihen ainakin vaaditut pakolliset tiedot, eli:

 • etunimi,
 • sukunimi,
 • syntymäaika,
 • postiosoite,
 • postinumero,
 • postitoimipaikka,
 • sähköposti,
 • matkapuhelin; ja
 • tieto siitä, onko sinulla koiraa.

Voit halutessasi täyttää loput tiedot myöhemmin. Kyseisiä tietoja kuitenkin käytetään toiminnan suunniteluun sekä hälyryhmätietojen ylläpitoon, joten käy täyttämässä kyseiset tiedot mahdollisimman pian.

Paina sitten pientä hyväksymismerkkiä ruudun oikeassa ylälaidassa.

Palaat näkymään ”Jäsentilin asetukset”.

Video: Jäsentiedot

Tilin tietosuoja-asetukset

Paina ”Jäsentilin asetukset” -näkymästä painiketta ”Tilin tietosuoja-asetukset”. Paina avautuvasta näkymästä painiketta ”Esitäytä seuran suositusten mukaisesti”.

Tietojesi näkyvyys on nyt asetettu esitäytetyn suosituksen mukaisesti. Voit halutessasi itse muokata yksittäisten tietojen näkyvyyttä painamalla niiden kohdalta palluran eri kohtaan.

Vaihtoehdot:

 • Ei sallittu
  • Tietoa ei näytetä muille, kuin yhdistyksen toimihenkilöille ja kouluttajille.
 • Seuralle
  • Tieto näytetään yhdistyksen jäsenille, mutta ei missään tilanteessa ulkopuolisille.
 • Julkinen
  • Tieto voidaan näyttää myös muille, kuin yhdistyksen jäsenille.
  • Tieto ei kuitenkaan ole suoraan esim. haettavissa myClubin sivuilta, vaan sen näyttäminen edellyttää, että se on jonkin julkaisun kautta jaettu esimerkiksi kotisivuille.
Kouluttajat huom!

Kouluttajien tulisi asettaa ainakin suositusten mukaisesti sukunimensä julkiseksi. Jos nimi ei ole miltään osin julkinen, se ei myöskään näy kotisivuilla olevassa pienryhmien treenikalenterissa. Jos vähintään sukunimi näkyy kalenterissa, mahdolliset vierailijat näkevät ryhmän kouluttajan nimen ja voivat sen perusteella olla häneen yhteydessä myClubin osoitteiston kautta sopiakseen vierailusta.

Kaikkien olisi hyvä asettaa seuralle näkyväksi ainakin nimensä, sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, jotta jäsenet voivat olla toisiinsa yhteydessä.

Kun olet tehnyt haluamasi valinnat, paina ruudun oikeassa yläkulmassa olevaa pientä hyväksymispainiketta. Palaat ”Jäsentilin asetukset” -lehdelle.

Video: Tietosuoja-asetukset

Viesti- ja laskutusasetukset

Paina seuraavaksi painiketta, jossa lukee ”Viesti- ja laskutusasetukset”.

Laskujen osalta vaihtoehdot ovat sähköposti, E-lasku ja MobilePay. Toistaiseksi yhdistyksellä ei ole käytössään muita palveluja, kuin sähköpostilasku, mutta tulevaisuudessa otetaan mahdollisesti käyttöön muitakin vaihtoehtoja. Laskut tulevat siis jatkossa sähköpostiin.

Voit myös valita, tuleeko laskuista sähköpostin lisäksi ilmoitus puhelimeesi sovelluksen kautta.

Samoin periaattein voit valita, mistä muista tapauksista haluat ilmoituksen ja mihin viestintävälineeseen.

Kun olet saanut asetukset kohdalleen, paina pientä hyväksymispainiketta ruudun oikeassa ylälaidassa. Palaat ”Jäsentilin asetukset” -lehdelle.

Video: Viesti- ja laskutusasetukset

Ryhmät

Oikeisiin ryhmiin liittyminen on tärkeä osa myClubin käyttöä. Saat sovellukseen ja verkkosivulle ilmoitukset ainoastaan niistä tapahtumista, tiedotteista ja kursseista, jotka on julkaistu niihin ryhmiin, joihin kuulut tai jotka on asetettu näkymään kaikille.

Termeistä
 • Tapahtuma
  • Yksittäinen tai säännöllisesti toistuva tapahtumakerta, jolla on määritelty paikka, aika ja osallistujalista (esim. yksittäinen pienryhmätreenikerta).
 • Kurssi
  • Mikä tahansa pidempiaikainen kokonaisuus (siis muukin kuin varsinainen “kurssi”), joka sisältää tietyt osallistujat, tietyllä ajanjaksolla yhden tai useita tapahtumia ja johon jäsenet voivat ilmoittautua (esim. pienryhmä, kokeen maalimiesvuoro, EA-kurssi).
 • Tiedote
  • MyClubissa julkaistava tietylle ryhmälle tai koko yhdistykselle tarkoitettu yleinen tieto (esim. uuden hälykoiran hyväksyminen, tieto hälytysryhmälle OHTO-viesteihin vastaamisesta).

Siten, jos esimerkiksi kuulut hälytysryhmän ryhmään, saat sovellukseesi ilmoitukset kyseisen ryhmän tapahtumista ja tiedotteista – muussa tapauksessa et.

Kaikki jäsenet kuuluvat Varsinais-Suomen pelastuskoirien yläryhmään, joten yhdistyksen yleiset tapahtumat, tiedotteet ja kurssit näkyvät kaikilla.

Paina painiketta ”Ryhmät”, jolloin siirryt ”Ryhmät” (tai ”Memberships”)  -lehdelle. Valmiiksi valittuna on ”Omat ryhmät” -välilehti. Omissa ryhmissä sinulla on valmiina ainakin ”Varsinais-Suomen pelastuskoirat ry” ja mahdollisesti myös muita ryhmiä, jos sinut on valmiiksi liitetty sellaiseen pääkäyttäjän toimesta.

Paina Varsinais-Suomen pelastuskoirat ry -laatikkoa. Ryhmän asetukset aukeavat. Valitse jäsentasoksi valikosta oikea taso (toimihenkilöitä ovat yhdistyksen varsinaiset toimihenkilöt, eli esimerkiksi EA-vastaava, somevastaava, maastovastaava jne.). Kun olet valinnut oikean jäsentason, klikkaa pientä hyväksymismerkkiä oikeassa ylälaidassa kahdesti, jolloin palaat ryhmien päälehdelle.

Video: VSPK jäsentaso

Valitse sitten välilehti ”Liity muihin ryhmiin”. Valitse kyseiseltä välilehdeltä ne ryhmät, joihin kuulut. Paina jokaisen oikean ryhmän laatikkoa, valitse oikea jäsentaso kyseisessä ryhmässä ja paina sitten painiketta ”Liity ryhmään”. Ryhmä liitetään omiin ryhmiisi ja olet nyt sen jäsen.

Video: Liittyminen ryhmiin

Jos haluat poistua jostakin ryhmästä, siirry välilehdelle ”Omat ryhmät”, klikkaa auki oikea ryhmä ja paina sitten painiketta ”Poistu ryhmästä” tai ”Haluan poistua ryhmästä”.

Video: Poistuminen ryhmästä

Valmis!

MyClub on nyt otettu käyttöön ja jäsentilisi asetukset on säädetty. Voit nyt ryhtyä käyttämään sovellusta ilmoittautumisiin, viestien lukemiseen ja muuhun toimintaan. Käyttöohjeet löydät täältä: